Pàgines

diumenge, 5 d’abril del 2015

Fonda Nova del Porvenir (Sant Sadurní d'Anoia)


La Fonda Nova del Porvenir es trobava al carrer Sant Antoni de Sant Sadurní d'Anoia, molt aprop de la Fonda del Xic Maxina, i sabem que era activa a finals del segle XIX. A la façana de l'establiment hi havia un rètol on es podia llegir "Posada del Porvenir". 

Els dies 1 i 2 de novembre de 1884 tres membres de l'Associació Catalanista d'Excursions Científicas, Antoni Aulèstia, Heribert Barallat i Pelegrí Casades, varen fer una excursió a Sant Sadurní d'Anoia, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Mediona. Fan referència a la fonda però no s'hi van allotjar :

"(A Sant Sadurní d'Anoia) s' hi troban duas posadas Can Cinto y Can Bou y la fonda nova del Porvenir en lo carrer de St. Antoni. A dos quarts de deu surtiren de Sant Sadurny prengueren á peu per la indicada carretera provincial que en aquell punt voreja la vessant dreta de la riera de Sant Pere de Riudevitlles ..." (1)


Deu anys després, el 7 de desembre de 1894, tres excursionistes i membres del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), Pagès, Josep Galvany i Artur Osona, van fer una excursió a Carme, Santa Candia, Orpí i Miralles, i aquest cop si que s'hi van allotjar :

"Arribats á Sant Sadurní de Noya; nos dirigírem á la Fonda Nova del Porvenir, a ont vam pernoctar. L'endemà, á les 5 del matí, en una tartana de l'esmentada fonda, sortírem per la carretera que, provinent de Ordal , passat Sant Pere de Riudevitlles, s'uneix ab la que de Vilafranca se dirigeix á Capellades y Igualada". (2)


FONTS CONSULTADES :

(1) L'Excursionista - 30-nov-1886 - Núm. 73
(2) Excursió oficial a Carme, Santa Candia, Orpí y Miralles. Butlletí del CEC, any 1895 nº 16

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada