Pàgines

dimarts, 15 de desembre del 2009

Hostal de ca l'Amigant (Castellgalí)


Josep d’Amigant i Ferrer, d'origen manresà i primer comte de Fonollar, comprà el castell de Castellgalí el 5 d'octubre de 1673, i va prendre jurament de fidelitat als súbdits a la plaça. El castell estava ja en ruïna en aquella època i els nous senyors amplien i reformen l’antic hostal situat al peu del camí Ral.

El hostal de ca l'Amigant era parada obligada pels peregrins que passaven pel camí Ral en direcció a Montserrat. Posteriorment fou residència de la família Amigant, i anys després fou el cafè del poble i en les seves sales es celebraven balls i projeccions de cinema a principis del segle XX.

Té un cavall esculpit en una de les pedres cantoneres que miren cap a Manresa, indicant als viatgers la funció d'hostal. La Llinda porta la data de 1684 i sobre la façana hi ha l’escut de la família Amigant. A la planta baixa hi ha restes del passadís que unia la casa amb el castell.

Actualment és el local social del poble hi ha estat remodelat recentment. A la planta baixa de l’edifici, hi trobem el Museu de Castellgalí on s’hi exposen eines del camp, utensilis de les masies, mobiliari, vestits, etc.


Fonts consultades :

CASTELLGALÍ Inventari del Patrimoni Cultural / Memòria 22
http://www.diba.es/opc/xep/fitxers/memories/castellgali.pdf

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada