Pàgines

dilluns, 31 de gener del 2011

Hostal de la Bolla - Hostal de la Seca- Hostal de cal Joan (Barcelona)


L'Hostal de la Bolla es trobava en la ruta Travessera (avui Travessera de Gràcia), un camí que s'iniciava en aquest hostal i anava fins al Coll Blanc. La bolla era una mena d'impost de mercaderies que s'havia de pagar en aquest lloc per tal de poder entrar a Barcelona.

L'hostal es trobava a la cantonada amb la carretera de Sant Andreu de Palomar. Després fou conegut com "hostal de la Seca" i en els darrers anys com "hostal de cal Joan", sent els propietaris la familia Estrany.

L'hostal fou enderrocat l'any 1972 quan es va obrir espai per fer-hi una plaça que seria realitat l'any 1982, dedicada a l'historiador local Mossèn Clapés i Corbera (1872-1939).


FONTS CONSULTADES :
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0007690
http://beta.districtes.info/node/1223
Foto:
Andrés A.Artís y J.B. Solervicens - Apuntes históricos sobre la Confraria de Santa Marta de hostalés y tabernés, 1945, p. 88
.

2 comentaris:

  1. Hostal de la Bolla - Hostal de la Seca- Hostal de cal Joan era situat a l'antiga carretera de Ribes, al barri de Tramuntana de l'antic municipi de Sant Andreu de Palomar (actualment Barcelona). Els darrers anys vas ésser un restaurant-bar, on molts veïns i veïnes hi celebraven comunions, dinars familiars i d'altres commemoracions festives i familiars. L'antiga carretera de Ribes, avui carrer Gran de Sant Andreu, seguia en part l'antiga Via Augusta romana.

    Pau Vinyes i Roig

    ResponElimina