dijous, 1 de desembre de 2016

Hostal de Sant Antoni (Barcelona)

Antic hostal de Barcelona que tenia entrada al carrer dels Flassaders i sortida al carrer de Corretger. Va donar nom al carrer de l'Hostal de Sant Antoni.

1698-1704. Causa de Miquel Sala, posadero y revendedor de Parets del Vallès, contra los albaceas de Esteban Cortés, de Barcelona. Arrendamiento del hostal de Sant Antoni, en Barcelona. Mejora de Censal. Ejecución por cantidades.

1791. 3 de maig. Llançana. Hostal de Sant Antoni. Lluch, Feliu. Tabernero. Permís per variar obertures, obrir un portal i fer un clavegueró i posar balcons.

1802. El carrer de l'hostal de Sant Antoni tenia la seva entrada al carrer Flasaders i sortida a Corretjer.

1815. 1 de novembre al 22 de desembre. Llicència d'obres. Hostal de Sant Antoni. Sebastià Casacuberta. Enderrocar la façana amb volada i reedificar-la de 3 pisos i golfes amb balcons. Josep Mas i Vila.

1855. Un client de la fonda fou arrestat, empressonat i culpat d'assessinat : "Antoni Geis era alt i ben plantat, duia un elegant vestit d'artesà del país, és a dir, jaqueta-paltó de patén i pantalons folgats, segons l'estil de dels de la seva classe. Serenament, parlant en català, sostingué que era innocent i afirmà que desconeixia el motiu de la seva detenció. Assegurà que els diners que li havien trobat quan l'anaren a cercar a la fonda de Sant Antoni eren fruit dels guanys obtinguts pel seu treball en diverses fàbriques, que anomenà, on cobrava deu i onze duros setmanals. Quan li preguntaren per què la nit dels fets no havia dormit a la fonda, donà fosques excuses".

1921. Obres majors. Mesón de San Antonio (ara hostal de Sant Antoni). Antonio Vidal

1965. 11 de maig. Banquet en honor de les Dames i Cavallers majors de Sant Ponç a l'hostal de Sant Antoni.


FONTS CONSULTADES

ES.08019.ACA/8.2.11//ACA,REAL AUDIENCIA,Pleitos civiles,13911
A.B.C.E. Diversión de ciudadanos, norte seguro de Forasteros .... 1802
https://books.google.es/books?id=G392yXF91fIC&pg=PA52&dq=hostal+sant+antoni+barcelona&hl=ca&sa=X&ved=0ahUKEwjJ5fvFmYbMAhVLXRoKHRH0AFAQ6AEIYzAG#v=onepage&q=hostal%20sant%20antoni%20barcelona&f=false
Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
http://w151.bcn.cat/opac/doc?q=hostal+sant+antoni&start=1&rows=1&sort=msstored_fld81%20asc&fq=mssearch_doctype&fv=*&fq=media&fv=*
Manuel Bofarull Terrades- Crims a la Catalunya del segle XIX. Cossetània Edicions. 2008
https://books.google.es/books?id=lGML3O7qyqgC&pg=PA93&dq=fonda+sant+antoni+barcelona&hl=ca&sa=X&ved=0ahUKEwjdvdO1mobMAhUKshQKHXspCpUQ6AEIXzAI#v=onepage&q=fonda%20sant%20antoni%20barcelona&f=false

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada