Pàgines

dijous, 11 de gener del 2024

Posada de Caballeros (Masnou)

Antic hostal del carrer Mossèn Cinto Verdaguer núm. 32/33.

"L’edifici d’aquesta antiga posada, també del temps de les diligències, als nostres dies ha estat compartit per dos propietaris, l’un els Oliveres, que hi tenien el taller de fer bótes, i els Cisa, que hi tenen la destil·leria on encara fabriquen licors. És un edifici segurament de començament del segle XVIII. A la part baixa hi ha dues naus de considerable alçada, com corresponia als hostals de diligències, i als pisos superiors, les cambres. La part dels Oliveras fins fa uns anys encara tenia activitat, ja que hi tenien la «botiga» on construïen les bótes, de les quals encara es conserven senyals al terra, prop de la porta. La part dels Cisa continua tenint la mateixa funció de destil·leria des del 1880, quan començaren a fabricar licors i el cèlebre Vermut Cisa. (1)

"L'any 1769 (18 de juny), es reuní la marineria a la sala de l'Hostal del Masnou (sospitem que fou en l'actual, emplaçament d'un important edifici, situat prop de l'estació de Masnou-Alella, on en un rellotge de sol, hi ha una inscripció gairebé esborrada que diu: «Posada de Caballeros»), assistint-hi el senyor Miquel Bernat Marco i Espex, ministre principal de Marina, de la província de Mataró, per tal de tractar de construir una capella al solar que cedí Francesc Fontanills, constituint-se una Junta. (La casa Fontanills ocupava l'emplaçament de l'actual Casino del Masnou)". (2)


(1) Joan Muray. Històries de la Vila. Gent del Masnou.cat.Maig 2016
https://www.gentdelmasnou.cat/pdf/gm_05_2016.pdf

(2) Breu resum històric del Masnou. 10/07/2021. Article de Pere-Jordi Bassegoda Musté publicat al diari "El Matí" el 29 de juny de 1934.
http://historiamasnou.blogspot.com/2021/07/resum-historia-masnou-1934.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada