Pàgines

dijous, 7 de gener del 2010

Hostal de la Casanova de can Pere Torn (Tagamanent)


Antic hostal del camí ral de Vic a Granollers que es trobava situat al veïnat de les casetes del Congost del poble de Santa Eugènia del Congost (Tagamanent), i que va ser enderrocat l'any 2008.

Es trobava situada al km. 43,800 de l'antiga carretera de Ribes a Santa Eugènia del Congost. Les primeres referències són d'una petita casa anomenada Cal Músich Nou. L'any 1888 s'hi van establir una part de la familia que provenia de Cal Pere Torn del Serrat.

"Era l´antic hostal vora la carretera de Ribes a Santa Eugènia del Congost. A la foto de 1919 hi surt en Jacint Vila i Roger assegut a l´esquerra, els seus fills Josep, Pilar, Angeleta, Pepa, Casilda i l´Oncle Jaume". (1)

1930. Taberna. Vila Jacinto. (2)

"La Família Vila-Torn va ser-hi 120 anys en aquest Mas, fins el dia que l´enderrocà la Generalitat de Catalunya "per seguretat en la circulació a la C17, ara s´hi podrà córrer més, és el progrés sostenible".(1)








En els mapes de l'ICC encara hi figura la casa i el topònim de "La Casanova". Sobre el terreny veurem que les màquines no hi han deixat res de l'antic hostal.

FONTS CONSULTADES :

(2) Guia Automovilista Oficial del Real Moto Club de Catalunya. 1ª Ruta Catalunya. Cir. Nº 1 http://josep-angel.blogspot.com/2008/07/histria-i-tradicions.html
http://josep-angel.blogspot.com/2008/07/masies-desaparegudes.html
Foto 1 - De l'any 1919 del Fons Fotogràfic Josep Vila i Sans i del Fons Família Vila-Torn
Foto 2 - Feta pel sr.Mulà des de la soleia de Santa Eugènia del Congost els anys 60
Resta de fotos - Josep Àngel
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/04/santa-eugenia-del-congost.html
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0059013
Mapa: ICC.cat

.

2 comentaris:

  1. Bon dia Carles,
    Us agraeixo de tot cor la vostra atenció cap a la memòria de la Casa Nova de can Pere Torn, és tot un detall. En mancaria la foto en blanc i negre que hi surt al bloc meu, on s´aprecia la Casa Nova des de l´altra banda de la C-17.
    Reiterant-vos el meu agraïment us saluda, ben atentament,
    Josep Àngel Vila

    ResponElimina
  2. Ja està penjada la foto en blanc i negre. Salut

    ResponElimina