Pàgines

dissabte, 18 de juny del 2011

Hostal Xic Maxina (Sant Sadurní d'Anoia)


L'hostal o Fonda Xic Maxina es trobava al carrer Sant Antoni de Sant Sadurní d'Anoia, just al costat d'un altre hostal : "la fonda del Porvenir". L'edifici tenia dos pisos amb petits balcons i un rètol penjat perpendicular a la façana que deia: "Posada Xich Maxina".

EL 25 de maig de 1922 es fa una exposició de vins en un local de Sant Sadurní d'Anoia i, un cop acabat l'acte, els assistents acompanyats dels regidors i de l'alcalde van a la Fonda Xich Maxina a berenar:

"El jueves por la tarde tuvo lugar en San Sadurni de Noya, la apertura e inaugración oficial de la Exposición de Vinos, derivados, insecticidas y máquinas portátiles, que se ha organizado con motivo del XXV Congreso Agrícola que celebra la Federación Agrícola Catalana Balear.
(...) Terminado el acto se dio entrada al público que invadió el local pasando los expedicionarios a la fonda de «Xich Maxina» donde se les obsequió con una espléndida merienda, y visitando los locales del Ateneo y del Centro de Agricultores dónde se celebrarán los actos del Congreso que tendrá lugar los días 4 y 5 de junio próximo, y que a, juzgar por las peticiones de títulos de congresista será de los más concurridos que ha celebrado la Federación".





En aquell temps a Sant Sadurní d'Anoia hi havia dues tartanes amb servei de taxi; la de cal Xic Maxina i la de cal Ton de la Fonda, que feien el trajecte de l'estació al poble. En una fotografia de l'any 1923 podem veure el mosso de cal Xic Maxina dins el  garatge amb dos cotxes.


1930. Hotel Xic Maxim. San Antonio nº 35. Garage. (1)

El juny de 1949 el taxi de cal Xic Maxina va trasladar a Barcelona el regidor republicà Antoni Lloret i Miquel que havia estat detingut sent escortat per dos guàrdies civils. La fonda també va disposar d'un autobús, propietat del sr. Salvador Parera que realitzava la linea que unia l'estació del tren amb el centre de Sant Sadurní.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada