Pàgines

diumenge, 13 de març del 2016

Hostal de la Selva (Sils)

 

Antic hostal fundat l'any 1945 pel mecànic, hostaler i col.leccionista de cotxes antics Salvador Claret i Naspleda (1909-1984).

El visionari Salvador Claret va dissenyar un establiment pioner al nostre país que tenia unes  instal.lacions molt avanguardistes per l'època : petites casetes per les habitacions, restaurant, garatge, servei de grua, betzinera, taller mecànic ... amb tot el que necessitava el viatger o turista que es desplaçava amb automòbil. A la part superior de l'edifici s'hi va muntar un gran rètol de pneumàtics Pirelli.


1909. 29 d'agost. Salvador Claret Nasplosa va néixer a Vilanna (Bescanó, Gironès) i era fill del llauner Francisco Claret Vallès i de Concepció Naspleda Homs. Salvador era el fill gran de set germans.

1917. Salvador va quedar orfe de pares. Aleshores va ana a viure a casa del metge Dr. Sànchez, que era una de les poques persones que en aquella època tenia un cotxe. 

1928. Salvador ja exercia de mecànic.

1934. 14 de juny. Es va casar amb Maria del Pilar Sargatal Esgleyas, filla de Esteve Sargatal i Angela Esgleyas a l'església de Sant Esteve de Riudellots, i aquell mateix any va obrir un taller a Girona: el Garatge Central.

1936. Aquell va obrir la primera autoescola gironina, "Autoescola Claret".

1944. El Garatge Claret es trobava a la plaça del Gra de Girona (avui Avinguda de Sant Francesc)

1945. Aquell any Salvador va obrir l'hostal de la Selva a Sils.

1949. Va néixer el seu fill Salvador Claret Sargatal, que ha heretat del seu pare la passió de col.leccionar cotxes antics.

1953. Salvador Claret Naspleda va crear juntament amb Giovanni Pazé l'Organización Internacional de Competiciones Automovilísticas (OICA) 

1954. Aquell va traspassar l'autoescola a Ricard Sargatal.

1958. Salvador va comprar el seu primer cotxe, un Ford model T del 1923.

1959. Aquell any va obrir un altre establiment hostaler a Sils, l'Hostal del Rolls. Va ser fundador del Motor Club Girona i també va participar en la primera edició del Rallie Barcelona-Sitges amb el seu Ford-T.


Servicio Estación
Hostal de la Selva
de Salvador Claret
Restaurante-Bar-Habitaciones
Teléfono 16
Sils (Gerona-España)



1950-1960. Salvador Claret va començar a col.leccionar vehicles antics, que amb el temps s'ha convertit en una de les millor col.leccions de tot l'Estat.

1961. Aquell any va participar a la primera exposició dedicada als automòbils i bicicletes al Palau de la Virreina de Barcelona.

Motel de la Selva
Salvador Claret
Sils
Tel. 16
Gerona (España)


1978. La Col.lecció d'Automovils Salvador Claret va organitzar la primera edició de la Llotja de l'Automòbil i la moto antiga de Sils, que va ser la primera fira mercat de venda de recanvis i vehicles antics a l'Estat Espanyol.

1984. 18 d'agost. Va morir Salvador Claret Naspleda.


L'establiment ha tingut diferents noms des de la seva fundació : Parador de la Selva, hostal de la Selva i també Motel de la Selva.


L'hostal de la Selva junt amb la betzinera BP encara segueixen en actiu sota la direcció de la familia Claret.


FONTS CONSULTADES 

Col.lecció d'automòbils Salvador Claret 
Salvador Claret i Naspleda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada