Pàgines

diumenge, 14 de gener del 2018

Fonda cal Gepet (Casserres)


Antiga fonda de la Plaça de Santa Maria de Casserres.

Anys 20. (...) Una de les millors opcions escollides i previstes per tal d'optimitzar l'aprofitament del temps és anar a comprar el pa a cal Gepet, ca la Maria i cal Genís, així com els aliments a cal Caleio, cal Cisteller, cal Maco i ca la Roseta Vell mentre fan la inevitable cua (...) (1)

1925. Cal Gepet. (2)

1967

1928. "(...) De bell antuvi, la nostra plaça de la Creu, com a cor de la vila, s'havia erigit en l'àmbit on se celebraven les festes més importants. Ara, però, quan la vila comença a crèixer les festes ja s'han traslladat a la plaça de Santa Maria (popularment coneguda com l'Era de la Senyora), que també ofereix un espai més adient- concretament davant de cal Gepet (on hi la fonda) - per tal de cel.lebrar-hi el mercat setmanal dels dijous, la inauguració oficial del qual data de 1928 (...)". (3)

"Sempre han tingut bona fama els àpats que es feien a (...) cal Jep (...)" (4)

Més tard als baixos de la casa s'hi va instal.lar una barberia.



(1) Josep Albert Planes i Ball. 5.2. Escenes i espais: aspectes de la vida quotidiana abans de la guerra civil. Història de Casserres de Berguedà. Ajuntament de la Vila de Casserres. Editorial Farrell. 2005. pàg. 117
(2) Josep Albert Planes i Ball. 5.2. Escenes i espais: aspectes de la vida quotidiana abans de la guerra civil. Els noms de les cases l'any 1925. Història de Casserres de Berguedà. Ajuntament de la Vila de Casserres. Editorial Farrell. 2005, pàg. 123. 
(3) Josep Albert Planes i Ball. 5.2. Escenes i espais: aspectes de la vida quotidiana abans de la guerra civil. 
Història de Casserres de Berguedà. Ajuntament de la Vila de Casserres. Editorial Farrell. 2005. pàg. 118
(4) Ramon Vila Boixader. Catalunya, Esqueixos d'un passat. II- Berguedà,  p. 121. Mataró. Editorial Memoria, 1991, pàg.121
Foto: Carles Figols. 2007

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada