Pàgines

divendres, 1 de febrer del 2019

Hostal del Port (Tarragona)

Antic hostal del Port de Tarragona. A l'arxiu municipal de Tarragona es conserven documents de les subastes d'arrendaments del segle XVIII :


1738, juliol, 15 – 1762, abril, 25. Tarragona Actes de les subhastes de la tenda, hostal i taverna del port de Tarragona, signades pels comissionats de l’Ajuntament de Tarragona. 

1770, febrer, 11 – 1775, novembre, 1. Tarragona Actes de les subhastes dels arrendaments del tall, taula de la cansalada fresca, administració de la font de Santo Domingo, proveïment d’aigua, verema, obres de l’aduana, mesa de vi negre, taula del sabó, quartera, aiguardent, proveïment de la carn de bou, vaca i vedella, menuts, venda de l’oli, tendes i revenedories, les tendes, hostal i taverna del port, pells de bestiar de llana, molins fariners del port, corrals, obres en els molins fariners, signades pels comissionats de la Junta de Propis i l’Ajuntament de Tarragona. 

1775, novembre, 16 – 1809, setembre, 27. Tarragona Actes de les subhastes dels arrendaments de la verema, del vi negre foraster, de les tendes, hostal i taverna del port, dels pous de neu, de les fonts de la plaça de Sant Francesc i de Santo Domingo, del peix fresc, de sis parells de bous per a les obres del moll, signades pels comissionats de la Junta de Propis i l’Ajuntament de Tarragona. 



FONTS CONSULTADES

Cessions i arrendaments de drets i béns del municipi. PATRIMONI. Fonts documentals. Arxiu Municipal de Tarragona.
https://www.tarragona.cat/patrimoni/fons-documentals/arxiu-municipal-tarragona/fons-documentals/fons-municipal/quadre-de-classificacio-de-cataleg/catalegs-pdf/2.1.4..pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada