Pàgines

dissabte, 25 de desembre del 2010

Hostal del Cucut (Olot)


Antic hostal que es trobava al costat del camí ral que anava d'Olot al Pla de l'Estany,  passant per Santa Pau. La casa encara existeix en l'actualitat.

"La carretera vella sortia d'Olot pel carrer davant dels Caputxins, travessia del carrer Nou, atravessantse'l Fluvià per un pont modern de pedra. Passant l'esmentat pont s'enfilava per la pujada del Gegant deixant a la dreta el camí de les Deus i el camp d'instrucció militar enfront del turó de la costa de Pujou. Deixant a l'esquerra l'església de Sant Cristófor les Fonts hom trobava a mitja pujada "l'Hostal del Cucut", antigament molt freqüentat. Des d'aquest hostal es gaudia d'una vista panoràmica d'Olot. En fer-se la carretera nova l'hostal perdé clientela".

El paller de l'hostal es va cremar dues vegades en dos anys, i aquesta curiosa noticia fou publicada a la revista "l'Olotí" el 21 de març de 1897 :

"Dimecres al vespre se sentiren veus d'alarma y escopetadas vers la pujada del Gegant. Era que's calava foch en un paller del hostal del Cucut. No fou cosa d' importància, ja que apenas acabava d' arribar un missatjer demanant l'ausili dels bombers, n'arrivà un altre anunciant que estava dominat. En la mateixa casa se cremà un altre paller ara fa dos anys".

Mostra Antics hostals de camí ral en un mapa més gran


FONTS CONSULTADES :

Narcís Puigdevall i Diumé- Josep M. Melció - Vells camins i antics hostals de la Garrotxa, 2001, p. 17
L'Olotí - Revista setmanal regionalista de Literatura, Ciencias y Arts
http://pandora.bibgirona.net/cran/data/entrada.OK/premsa/Biblioteca%20de%20Olot/Olot%ED,%20L'%20(1%AA%20%E8poca)/L%B4Olot%ED%20(1%AA%20%E8poca)%2018970321.pdf
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada