dissabte, 21 de gener de 2017

Fonda Farré (Baro, Soriguera)


Antiga fonda de la carretera de Sort del poble de Baro, municipi de Soriguera (abans d'Estac).

"A la Fonda (Casa vella), els meus pares i germans es van iniciar en el món de la gastronomia. Tot va començar fa molts anys, quan el meu pare tenia vaques i la meva mare treballava en les cases del poble. Una vegada casats, van decidir fer d’aquesta casa una Fonda, que es va convertir en el centre de reunió dels veïns de la comarca.

També van començar a arribar els primers viatgers a passar les seves vacances. A poc a poc, i amb l’ajuda dels seus tres fills, el negoci va anar creixent.


El 1971 va començar la construcció de la nova Fonda Farré, que es va inaugurar el 20 d’abril del 1972. Durant anys, la casa “Vella” va estar tancada, fins que, després de molt treballar, hem tornat a obrir les seves portes, transformada en pensió de primera categoria.

Poca cosa us puc explicar de la vella història de casa “Vella”, ja que encara no havia nascut, però sí que us puc dir que estic molt satisfet d’haver pogut recuperar el lloc on es van forjar els somnis dels meus pares i on neix per a nosaltres el món de la gastronomia.


Avui, són vostes els nostres benvinguts hostes, els quals podran tornar a descansar a la Fonda Farré de sempre. Sóc la més petita part d’aquesta llarga història, però vostès i jo continuarem aquest viatge junts". (1)


FONTS CONSULTADES

Jaume Mora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada