Pàgines

dimarts, 21 d’agost del 2012

Fonda La Catalana - Fonda de ca l'Oriol (Olesa de Montserrat)


L' antiga Fonda La Catalana també era coneguda com la Fonda de ca l'Oriol i es trobava situada al carrer Anselm Clavé d'Olesa.

A principis del segle XX, davant de la fonda hi havia el Cafè Modelo on diuen que hi havia sovint concert espectacle i servei de camareres. Després fou conegut com el cafè de cal Poses (tenia un gran rètol a la façana i sobre la porta on es podia llegir "cervesseria"). 


El 1910 s'estava construïnt el carrer Anselm Clavé, l'eixample d'Olesa, on hi havia també el local de cal Pi (després seu de la lliga catalana), i el teatre del Círcol. Aprop es trobava l'Hotel Gorí, actual seu de l'ajuntament d'Olesa.


Algunes fonts indiquen que a la fonda fou el primer lloc on hi van passar una pel.lícula muda a la població abans del Teatre Principal que era regentat pel senyor Josep Colom.


El 12 de novembre de 2004 la consellera Anna Simó va inaugurar les noves dependències dels Serveis Socials d'Olesa que es van situat a l'edifici de l'antiga Fonda de ca l'Oriol.




FONTS CONSULTADES :

Origens del Cinema a Olesa de Montserrat - HistoJove
http://histojove.blogspot.com.es/2010/12/origens-del-cinema-olesa-de-montserat.html
Imatges de la Vila d'Olesa
http://www.olesam.cat/Municipi/Imatges_de_la_vila.htm
Josep Mª Cobos - Olesa al Segle XIX
http://books.google.es/books?id=YVELcJUDhn0C&pg=PA168-IA4&lpg=PA168-IA4&dq=fonda+oriol+olesa+de+montserrat&source=bl&ots=vw5cY-uuCP&sig=y31jJ3-4OtlKVnyZXBSP1fiS0T0&sa=X&ei=mT8zUI7mBauZ0QW5t4HQBw&ved=0CBcQ6AEwATgK#v=onepage&q=fonda%20oriol%20olesa%20de%20montserrat&f=false
La consellera Anna Simó inaugura el nou edifici municipal ...
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=64495&idioma=0
Agraïments a Silvia Jané 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada