dimarts, 13 de gener de 2015

Hostal Rovira (Igualada)


L'Hostal Rovira es trobava situat a la rambla de Sant Isidre nº 1 d'Igualada, en el xamfrà amb el carrer Sant Magí. Sembla que la rambla fou construïda, esplanada i plantada d'arbres el 1752, fora del recinte enmurallat, i alineada amb el camí ral que travessava el poble d'est a oest, convertint-se en el carrer principal d'Igualada durant el segle XIX.

L'any 1828 als baixos de l'hostal s'hi va instal.lar el servei de transport de les "Diligéncias Igualadinas", empresa que enllaçava Igualada amb Barcelona en unes 9 hores ; sortien a les 4 de la matinada i arribaven a la 1 del migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. L'arribada del ferrocarril l'any 1893 va fer desaparèixer en poc temps el transport amb diligències.

L'antic hostal fou enderrocat, i en els baixos del nou edifici es va obrir una sucursal del banc Santander Central Hispano, actual banc Santander.FONTS CONSULTADES :

http://www.masquefa.cat/eltomb/tomb056.html.pdf
http://railsiferradures.blogspot.com.es/2012/09/los-primeros-enlaces-entre-ferrocaril-y.html
http://www.enciclopedia.cat/enciclop%C3%A8dies/gran-enciclop%C3%A8dia-catalana/EC-GEC-0033438.xml?s.q=batanar#.VLTK-dKG-So
https://www.yumpu.com/es/document/view/13595475/el-veloz-igualadino-premis-universitat-de-vic/45

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada