Pàgines

diumenge, 2 de juny del 2019

Hostal d'en Pere Ponç (Hostalric)

Antic hostal del poble d'Hostalric, on s'hi va reunir el Sindicat Remença a mitjans del segle XV :

1449 febrer 18, dimarts. Alberg d’en Pere Ponç d’Hostalric. En presència de Miquel Ombert, notari, substitut de Jaume Coma, notari, i dels testimonis, el rector de Falgars i Francesc Marc, beneficiat de l’església d’Hostalric, són convocats a l’alberg de Pere Ponç d’Hostalric els homes de la parròquia de Sant Cebrià de Falgars, diòcesi de Girona, amb llicència d’Andreu d’Heres, saig d’Hostalric, per manament especial de Ramon Tufarer, procurador, substitut de la comtessa, esposa i procuradora de l’insigne comte de Mòdica, senyor de la parròquia. (1)

1449 febrer 21, divendres. Hostal d’en Pere Ponç d’Hostalric. En presència de Miquel Ombert, notari, substitut de Jaume Coma, notari, i dels testimonis Joan Vilar, d’Hostalric i Bernat Savila, procurador de Barcelona, són congregats a l’hostal d’en Pere Ponç d’Hostalric els homes de la parròquia de Sant Andreu de Ramió, amb llicència d’Andreu d’Heres, saig d’Hostalric per especial manament de Ramon Tufarer, procurador, substitut de la comtessa, esposa i procuradora general del comte de Mòdica, senyor de la parròquia. (1)



(1) M.Mercè Homs i Brugarolas. El Sindicat Remença de l'any 1448. Col.lecció documents de l'Arxiu Municipal, 11. Ajuntament de Girona. 2004. doc.87 i doc.93
http://www2.girona.cat/documents/11622/203106/SindicatRemenca_PUB.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada