Pàgines

dissabte, 19 de novembre del 2016

Fonda can Fasèrsia (Pobla de Segur)


"Can Fasèrsia és una fonda de poble, d’aquelles on la gent de pas parava, sopava, dormia i continuava el seu camí. Una fonda plena d’històries i de persones que al llarg del temps han anat deixant la seva empremta."

Can Fasèrsia està situada al casc antic de La Pobla de Segur, envoltada de carrers estrets i enllosats, i davant de la plaça del Daldo, una de les places més emblemàtiques del poble.

Pels volts de 1934 un matrimoni de la Pobla de Segur va comprar un edifici d'una planta on fins aleshores hi vivien els capellans. A la planta baixa hi van obrir una carnisseria i a la primera planta hi van fer alguna habitació i així van començar el negoci de la fonda. 

Poc a poc van anar veient que el negoci de la fonda podia ser molt rentable van construïr les altres plantes de l'edifici.


Quan el matrimoni va morir, el seu fill Remigio i la seva dona es van quedar al capdavant del negoci. Van tancar la carnisseria de la planta baixa i van dedicar-se exclusivament a l'hostaleria.

Referent al nom de la fonda, el senyor Remigio explica que Fasèrsia era el cognom d'algun avi o besavi seu, però no recorda amb exactitud de quin. Un cognom curiós, avui en dia desaparegut.

El 1991 el senyor Remigio i la seva dona es van jubilar després de molts anys treballant de valent. Després de la seva jubilació, la fonda va estar arrendada dos cops.


El 12 de juny 2009 es va inaugurar la reformar de la nova Fonda can Fasèrsia, amb el Miquel com emprenedor i responsable del negoci, i al cap d'un temps va entrar-hi la Laia.


El 3 de desembre del 2011 va obrir el restaurant de la fonda.



En l’actualitat, el nou can Fasèrsia vol recuperar aquesta idea, sense oblidar les necessitats i les expectatives dels clients, però mantenint la filosofia dels anys passats.


"Volem que la fondno perdi la seva esència de tota la vida, per això l'hem conservada tal i com estava, fent petites reformes i adaptant-la al temps actual".



FONTS CONSULTADES

Miquel i Laia
http://www.canfasersia.com/
Informacions orals facilitades pel senyor Remigio a la Laia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada