Pàgines

dijous, 14 de gener del 2010

Hostal del Pi (Abrera)


Antic hostal del camí ral de Martorell a Montserrat, documentat l'any 1890 i que avui es troba en ruïnes enmig d'un polígon industrial aprop d'Abrera.

"En el torrent del Salt, o torrent de can Noguera, el camí feia un ampli revolt (que la carretera seguia, però que l'autovia ha desestimat) per a baixar al nivell del torrent, que és el trifini entre els termes de Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires. Passat el torrent per un petit pont, el camí i la carretera arribaven a l'hostal del Pi, edifici abandonat i miraculosament encara dempeus, on hi havia una creu de terme ara traslladada al nucli de la població i després a la barriada de les Mates, un típic carrer de casals edificat al segle XIX". (1)

L’Hostal del Pi, vora el límit meridional amb Martorell, és utilitzat pel Polígon Barcelonès, i es troba no gaire lluny del barri de les Mates, al peu de la l’autovia. S’hi ha instal·lat un concorregut centre comercial i lúdic.

Revisant el "Avanç del Poum d'Abrera" m'he adonat que no hi ha cap referència de l'antic hostal. Es fa referència, això sí, al jaciment arqueològic que es va trobar aprop de l'hostal i que és conegut com el "jaciment ibèric de l'Hostal del Pi".


FONTS CONSULTADES :


(1) Vives Tort, Miquel - L'EVOLUCIÓ HISTÒRICA DE LA XARXA VIÀRIA ENTRE EL LLOBREGAT I EL FOIX
http://www.tesisenxarxa.net/TESIS_UB/AVAILABLE/TDX-0725108-105353//11.MVT_CAP_10.pdf
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0000304
Avanç del POUM d'Abrera
http://www.ajuntamentabrera.org/upload/poum/MEM%C3%92RIA%20AVAN%C3%87.pdf
Mapa : ICC.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada