Pàgines

dijous, 26 de gener del 2017

Fonda la Paz (Banyoles)


"La Fonda Restaurant La Paz de Banyoles té els seus origens a principis dels anys 50. El matrimoni Joan Comajoan Joher i Maria Paz Florez Gonzalez van ser els responsables de l'actual negoci.

Tot va començar amb una petita carnisseria que els anava donant el mínim per viure. Passats els anys, i amb la vinguda de dos fills, van passar a donar hostatge als viatgers que venien de visita a la ciutat i així poder-se guanyar més bé la vida.

Va ser més endavant que la Maria Paz es va dedicar també a cuinar per la gent que s'hostatjava a casa seva. A partir d'aquí, i arribats als anys 50, el matrimoni es va dedicar exclusivament al negoci de l'hostal.

Es treballava sobretot per gent treballadora que venia de fora per guanyar-se la vida a Banyoles. Es feia una cuina molt casolana. 


Passats els anys en Joan, el fill petit, va voler seguir les mans de la seva mare, i va sorgir doncs el segon cuiner de La Paz.

Ja fa uns anys, però, ha agafat el relleu la tercera generació, que ha sabut mantenir l'esperit incial de la fonda i hi ha aportat el seu toc personal".


Restaurant Fonda la Paz. Breu pinzellada de la nostra història

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada