Pàgines

dilluns, 29 de maig del 2017

Hotel les Illes (L'Estartit, Torroella de Montgrí)

Taverna de can Llucenci l'any 1958

El 1895 el Llucenci Costa i l'Agustina Rustey van obrir una petita taverna de pescadors davant de la platja de l'Estartit, coneguda com la taverna de can Llucenci.

L'any 1925 l'Estartit era un petit barri de pescadors format per unes cinquanta cases amb dues o tres tavernes de pescadors.


El Llucenci i la Agustina no van tenir fills i per aquest motiu durant la postguerra i després de molts anys de treballar a la taverna van traspassar el negoci a la Catalina Suñer i al Frederic Dalmau Puig.

La taverna va continuar oberta durant els anys 40 i 50, quan van començar a arribar els primers turistes anglesos a l'Estartit que s'allotjaven en cases particulars i després en fondes.


A principis de 1958 l'antiga taverna de can Llucenci es va reformar per convertir-la en hotel.

El 12 de juny de 1958 Genís Dalmau Suñer es va casar amb Anna Burgués i Villena i aquell mateix dia es va inaugurar l’Hotel Les Illes.

Postal Hotel-Residencia Las Islas

Entre 1962 i 1963 es va inaugurar un annexe de l'hotel al costat mateix, per poder donar servei als turistes alemanys i francesos. 

Entre 1968 i 1970 es va fer una nova ampliació i l'antiga taverna es va convertir en una estança més de l'hotel.

L'any 1990 Genís Dalmau Suñer va comprar la part que tenia el seu germà Lluís. En aquella època va comprar la casa del costat on hi havia la Fonda Bahía i es va ampliar el negoci.

L'any 1993 el fill Genís Dalmau Burgués va entrar a formar part del negoci familiar.


"A partir de llavors, ha estat i és l’hotel ideal per gaudir a la Costa Brava d’un allotjament amb 63 habitacions i activitats com el busseig a les Illes Medes amb un servei personalitzat en un ambient familiar.

Actualment dirigit per Genís Dalmau i Burgués, l’Hotel Les Illes & Activities ofereix allotjament amb habitacions dobles, triples o familiars, amb vistes al mar i activitats com el busseig, el caiac, l’snorkeling, vela i altres a la costa de L’Estartit i a les Illes Medes (...)" (1)


(1) Qui som?. Hotel les Illes
Josep Maria Bertomeu. Hotel les Illes. Diari de Girona. Establiments antics. 22 de juny de 2008. 
Dormir a l'Estartit somiar a les Medes. Blog Descobrir.cat


1 comentari: